I ove godine, zahvaljujući brižnim rukama majki i baka,  hol škole mirisao je mirisom svježe pripremljenih klipića, kruha, ali i najraznovrsnijih kolača, sokova, džemova i drugih delicija nastalih u našim visočkim kuhinjama. Središnja tema ovogodišnjeg Dana kruha  bilo je začinsko i ljekovito bilje u kuhinji te je ova svečanost pridonijela i upoznavanju biološke raznolikosti  i podizanju svijesti o važnosti zdrave prehrane.

I ove godine svaki razred uređivao je svoj izložbeni prostor, a posebno povjerenstvo sastavljeno od članova Vijeća učenika škole imalo je težak zadatak odabrati ovogodišnjeg pobjednika.

Rređeni prostori pojedinih razreda

 

Ove godine osmi razred najljepše je uredio svoj izložbeni prostor. 

Najljepše uređeni izložbeni prostor

 

Osim zadivljujuće izložbe krušnih proizvoda, brojne likovne i literarne radove,  učenici su uz pomoć svojih mentora pripremili prigodni program za sve uzvanike i goste.  Uz roditelje učenika, priredbi je nazočio i načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković. Prigodnim slovom nazočnima se obratio župnik Ivan Šestak koji je i blagoslovio donesene proizvode. Po završetku programa uslijedilo je druženje  uz zajednički blagdanski stol učenika, roditelje, učitelja i nazočnih gostiju. 

Zajednički domjenak

Sa dijelom pripremljenih proizvoda ekipa škole koju je pripremala učiteljica Marijana Poljak i učitelj Zlatko Rusan prezentirali su se na županijskoj smotri Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje koja je i ove godine održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu. Ovaj puta školu su predstavljali gotovo najmlađi učenici Jan Lončar, Aurora Lipić i Luka Miklečić.  koji su tako stjecali iskustvo za buduće prezentiranje.

Hvala svim majkama i bakama na brojnim pripremljenim delicijama i na podršci u radu, hvala učenicima sudionicima smotre, hvala mentorima na pripremanju učenika, načelniku i župniku na pomoći i podršci. Hvala Marini Marici Tukša i baki Tukša na posebno pripremljenom kruhu kojeg su učenici nosili na blagoslov biskupu u Varaždinsku katedralu, a u sklopu Županijske smotre.

Ravnateljica: Nada Horvat