Svježe pečeni mirisni božićni kolači, bujna zelena božićna pšenica, ukrasi za bor,  mirisna borovina u dekoracijama za stol, božićne čestitke, šalice za čaj sa cimetom i limunom i još brojni ukrasni i uporabni predmeti koje su izradili su naši učenici uz pomoć svojih roditelja našli su na Božićnom sajmu kreativnosti i dobrote  put do kupaca. Već tradicionalni božićni sajam održan je u četvrtak, 20. prosinca i jedan je od načina na koji razvijamo poduzetništvo naših učenika. Naime, učenici sami osmišljavaju svoj izložbeni prostor, sami izrađuju predmete koje će prodavati, sami određuju cijenu proizvoda i, naravno, sami odlučuju kako će utrošiti zarađeni novac. Zarađenim novcem najčešće se pomaže u financiranju izleta učenika, ali i u ulaganje u nabavu sirovina za nove proizvode.

1

2

Ovakav oblik razvijanja poduzetničkih vještina učenici su odlično prihvatili i iz godine u godinu uočavamo kako postaju sve kreativniji i  sposobniji i mali poduzetnici.

3

Nakon održanog Božićnog sajma, čarolija Božića nastavljena je uz prigodni program koji su pripremili učenici uz pomoć svojih učitelja. Glavni motiv cjelokupnog programa bila je ljepota prijateljstva. Na sceni su se izmjenjivali mali plesači, recitatori, glumci, a kroz cjelokupnu čaroliju vodili su nas prekrasni glasovi naših pjevača.

54

načelnik

Svima nazočnima, uz zahvalu za suradnju tijekom godine, prigodnom božićnom čestitkom obratio se načelnik Općine Dragutin Mateković i ravnateljica Nada Horvat.